Huisartsenpraktijk de Meidoorn

Huisartsenpraktijk de Meidoorn

Contactinformatie

0575-562224 vragen@meidoorn.info

Openingstijden

Maandag

8:00 - 17:00

Dinsdag

8:00 - 17:00

Woensdag

8:00 - 17:00

Donderdag

8:00 - 17:00

Vrijdag

8:00 - 17:00

Zaterdag

Gesloten

Zondag

Gesloten

Bezoek onze website

Graag willen wij ons voorstellen op de website van Gezondheidscentrum de Toren en wat vertellen over onze praktijk en wat ons drijft.

Huisartsenpraktijk de Meidoorn ontstond in 2011 toen huisarts Arend van de Venis (onze voorganger) en Marcel Kerkhoven verhuisden van het oude pand aan de Arnhemse straat waar dokter van de Venis jarenlang praktijk had gehouden naar het verbouwde schooltje aan de Meidoornlaan.
Twee mooie spreekkamers, een mooie balie en backoffice, een behandelkamer en nog een oud – niet verbouwd deel: wat een ruimte! Eind 2011 nam dokter van de Venis afscheid en associeerde Marijke den Braven met Marcel Kerkhoven.

Maar de praktijkruimte aan de Meidoornlaan werd snel te krap: in acht jaar tijd is onze praktijk uitgebreid met drie praktijkondersteuners: Mirjam Busse, Patty Niemeijer en Rita Witvoet. U kent hen van de zorg voor onze long-, diabetes- en hoge bloeddruk-patiënten en de begeleiding van patiënten met psychosociale problemen.
Ook hebben we inmiddels een derde dokter (Marleen Derks) die de vaste huisartsen 2 dagen per week ondersteunt. De praktijk is verder geprofessionaliseerd met een praktijkmanager: Evelien Hofstede.
Maar de mensen die u altijd als eerste ziet aan de balie of hoort aan de telefoon zijn onze praktijkassistentes Anita, Ilze en Claudia.
Met elkaar geven we de eerstelijnszorg vanuit onze huisartsenpraktijk in Gezondheidscentrum de Toren vorm.

De afgelopen jaren is er veel veranderd in “huisartsenland”:
Meer (complexe) ouderen, meer psychiatrie in de eerste lijn bij de huisarts en meer patiënten die sneller dan vroeger door de specialist terugverwezen worden. Ook de samenwerking met de gemeente rondom de jeugdzorg en de ouderenzorg en de samenwerking met Philadelphia Brummen (zorg voor 180 patiënten met een verstandelijke beperking) heeft vaste vormen gekregen.

Wij ervaren steeds meer dat veel gezondheids- en gezondheid gerelateerde problemen niet alleen bij de huisarts opgelost kunnen worden; ondanks onze expertise en uitbreiding van het team.
Samenwerken met thuiszorg, fysiotherapie, psychologen en vele andere disciplines is niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk.

Toen duidelijk werd dat wij uit het pand aan de Meidoornlaan groeiden zijn wij bewust op zoek gegaan naar een gebouw waar we met meerdere professionals zouden kunnen samenwerken.
Korte lijnen, laagdrempelig overleg en elkaar kennen maken de zorg voor de patiënt beter en toegankelijker. En het werken voor ons vreugdevoller!

We zijn ontzettend blij dat het gelukt is om de voormalige Andreaskerk te laten omtoveren tot een gloednieuw gezondheidscentrum waar we met elkaar de zorg verder kunnen vormgeven en uitbreiden.

Begin juni 2019 konden we na een intensieve voorbereidingsperiode dan ook eindelijk van start in ons nieuwe onderkomen.

We hebben grote plannen en dromen: ons gebouw heeft mogelijkheden om beneden voorlichtingsavonden te organiseren. Met de fysiotherapeuten kunnen we projecten opzetten zoals een valpreventie-project. Met de gemeente zijn we in september 2019 al gestart met een project POH-Jeugd. We kunnen wonden samen bekijken met de wondverpleegkundige en als op het consultatiebureau een probleem geconstateerd wordt is de huisarts om de hoek! Wellicht dat er op termijn ook enkele specialisten vanuit het ziekenhuis hier spreekuur komen doen.

Laagdrempelig en dichtbij de patiënt; korte lijnen en werken vanuit “positieve gezondheid”  blijft ons motto ook in Gezondheidscentrum de Toren.

Wij wensen u veel gezondheid toe en komen u graag tegen in onze prachtige  praktijk in Gezondheidscentrum de Toren!

Team Huisartsenpraktijk de Meidoorn