Haptotherapie praktijk Jolanda Schouten

Haptotherapie praktijk Jolanda Schouten

Contactinformatie

06-25545680 info@haptotherapieschouten.nl

Openingstijden

Maandag

9:00-18:00

Dinsdag

gesloten

Woensdag

gesloten

Donderdag

9:00-18:00

Vrijdag

9:00-18:00

Zaterdag

gesloten

Zondag

gesloten

Bezoek onze website

Haptonomie
Haptonomie gaat over contact met je lijf, met jezelf, met je gevoelens en met anderen. Het gaat over heel gewoon menselijke eigenschappen, voelen en aanraken. Haptonomie ziet het lichaam als drager van gevoelens. Deze ervaringen zijn in het lichaam terug te vinden, bijvoorbeeld in hoe je beweegt, in je gebaren, in hoe je (emotionele) gevoelens uit en in lichamelijke klachten. Deze ervaringen kunnen van invloed zijn op hoe jij met jezelf en je omgeving omgaat en hoe je dat beleeft. Goed contact is een basisbehoefte. Als dit goed gaat, ‘gaat het leven als vanzelf’ en heb je vanzelfsprekend zin in het leven. Het geeft innerlijke zekerheid en zelfvertrouwen.

Haptotherapie
Wanneer jouw gevoelens en gedachten niet in overeenstemming zijn met het leven dat je leidt, kunnen er allerlei lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan. Haptotherapie biedt de mogelijkheid om (opnieuw) kennis te maken met wat jouw lichaam je vertelt over jouw gevoelsleven. Over de invloed van je omgeving en over je relaties met anderen. Bijvoorbeeld in wat je wel en niet wilt, in het aangaan van contact, in verwachtingen, etc. Mijn therapeutische kracht ligt in mijn rustige en zorgvuldige benadering. Ik nodig je uit je (niet helpende) patronen te ontdekken en samen naar alternatieven te zoeken.

Vanaf 1997 ben ik werkzaam geweest in de psychiatrie en in de jeugdzorg. Vanaf 2017 heb ik een praktijk Haptotherapie in Brummen. Daarnaast werk ik twee dagen per week als haptotherapeut in een poliklinische revalidatiekliniek. Hier begeleid ik mensen bij onder andere het herstel bij of na kanker, burn-out of chronische pijn. Tevens geef ik les aan de Academie voor Haptonomie te Doorn.

Wil je weten wat Haptotherapie voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Ik ben alle dagen telefonisch en per mail bereikbaar en werkt drie dagen in GC de Toren.