Yoga Maaike Beltman

Yoga Maaike Beltman

Contactinformatie

06-16570991 Beltman.maaike@gmail.com

Openingstijden

Maandag

9:00 - 10:15
19:30 - 20:45

Dinsdag

9:00 - 10:15
20:00 - 21:15

Woensdag

Gesloten

Donderdag

Gesloten

Vrijdag

Gesloten

Zaterdag

Gesloten

Zondag

Gesloten

Bezoek onze website

De yogalessen worden gegeven vanuit de methode ‘Aplomb’, oftewel in het lood zijn. Het is een toegankelijke vorm van yoga die zorgt voor uitlijning stabiliteit en balans vanuit lichaam en geest. Vanuit ontspanning werken we aan een natuurlijke houding en een stevige en stabiele basis. Kleine subtiele bewegingen maken je bewust van je eigen lichaamsgevoel. Het lichaam wordt dan gedragen door je diepe spieren, zodat de meer oppervlakkige spieren kunnen ontspannen.

Deze natuurlijke houding geeft ook veel mentale rust en maakt het makkelijker om in het hier en nu te zijn.

In de les doen we oefeningen om die plaatsen in het lichaam waar spanning zich vaak opbouwt – zoals nek, schouders, onderrug en liezen – los te maken en te ontspannen. Door vanuit zachtheid te bewegen begint alles te stromen en komt er ruimte en een gevoel van totaliteit; balans tussen lichaam en geest. Daarnaast activeren we de spieren die belangrijk zijn voor houding en stabiliteit.

Vanuit deze ontspannen en stabiele basis bouwen we de yogahoudingen stapsgewijs op – soms wat rustiger en soms wat intensiever – zodat je de ontspanning en stabiliteit mee kunt nemen en blijven ervaren na de les.

De combinatie van ontspanning, uitlijning en moeiteloos bewegen zijn kenmerkend voor Aplomb-yoga. Het geeft je inzicht in je eigen spanningspatronen. Je wordt uitgedaagd om deze patronen los te laten en te werken aan stabiliteit, balans en rust. Het brengt je bij je eigen kern, je eigen stilte en kracht. Het helpt je om stevig met twee voeten op de grond te staan.

Bezoek voor meer informatie onze website.